Wij Verzekeren

Motorverzekering

Het gevoel van vrijheid, lekker genieten en even toeren: dit zijn de dingen die je een motorrijder hoort zeggen. Je wilt dan goed verzekerd de weg op. Wij helpen je daarmee. Met de motorverzekering kun je kiezen uit allerlei dekkingen en zelf beslissen wat je wel of niet wilt verzekeren.

Daarom WIJ Motorverzekering

 • Voordeel in combinatie met een autoverzekering
 • Deskundig advies door WIJ
 • Offroad motoren kunnen volledig casco worden verzekerd
 • Aparte verzekering voor een toermotor
 • Nieuwe motor? Dan is standaard één jaar de nieuwwaarde meeverzekerd.

Wat kan je gebeuren?

 • Even niet opletten en je botst zo op je voorligger in de file
 • Door een plas water in de bocht glij je zo onderuit
 • Bij een inbraak word je motor ook “meegenomen”

Wat is gedekt?

Naast de jaardekking is het mogelijk om je motor een bepaald gedeelte van het jaar te verzekeren. Dit geeft korting op de premie. Wij kennen de volgende periodes:

 • Zomertijdkorting: Dekking tijdens de officiële zomertijd
 • Winsterstopkorting: Dekking van 1 maart tot 1 december

Buiten de zomertijd en in de winterstop heb je voor bepaalde zaken nog wel dekking zoals; brand en diefstal.

Er zijn verschillende mogelijkheden om je motor te verzekeren. Allereerst zijn er de drie basis dekkingen:

 • WA (wettelijke aansprakelijkheid) is verplicht en de meest beperkte dekking. Alleen de schade die jij met je motor aan andere voertuigen en/of personen toebrengt, wordt vergoed. De schade aan de eigen motor wordt niet vergoed.
 • WA + beperkt casco (WA plus) dekt, naast de WA-dekking, ook brand-, hagel-, storm-, diefstalschade. De schade aan de motor, die jezelf veroorzaakt, wordt niet vergoed.
 • WA + volledig casco (allrisk) vergoedt alles wat onder WA + beperkt casco valt, inclusief de schade aan je eigen motor, ook wanneer deze schade jouw eigen schuld is

Naast deze drie basis dekkingen zijn er uitbreidingen mogelijk met de volgende dekkingen:

3 jaar nieuwwaarde

Alleen mogelijk bij volledig casco dekking. De waarde van een nieuwe motor wordt de eerste 3 jaar snel minder en het is zonde als je na 2 jaar bij een total loss schade nog maar een gedeelte van de nieuwwaarde vergoed krijgt. Daarvoor is de 3 jaar nieuwwaardedekking. Deze zorgt dat je de eerste 3 jaar een uitkering ontvangt op basis van de nieuwwaarde.

3 jaar aankoopgarantie

Alleen mogelijk bij volledig casco dekking. Een tweedehands motor kopen kan een hele investering zijn. Het zou zonde zijn om na 1 jaar bij een total loss schade veel minder vergoeding te ontvangen dan dat jij voor de motor betaald hebt. Om ervoor te zorgen dat je de aanschafwaarde vergoedt krijgt, is de dekking 3 jaar aankoopgarantie ontwikkeld. Hierbij ontvang je bij een schade in de eerste 3 jaar een vergoeding op basis van de aanschafwaarde.

Schade voor opzittenden

Deze verzekering is uitgebreider dan de ongevallen voor opzittenden-verzekering. Deze verzekering keert uit bij zowel letselschade als schade aan de bagage en/of kleding. Bij letselschade hoeft er niet sprake te zijn van invaliditeit of overlijden, er zal ook een uitkering zijn indien bijvoorbeeld een inzittenden niet meer in staat is om te werken en daardoor loon mis loopt of hulp nodig heeft in de huishouding.

Ongevallen voor opzittenden

Een verzekering voor zowel de bestuurder als de opzittenden van de motor. Bij een ongeval (het maakt niet uit wie hierbij de schuldige is) zal er worden uitgekeerd indien 1 van de passagiers invalide raakt of komt te overlijden. Er kan hier worden gekozen voor verschillende verzekerde bedragen. Deze dekking is ook voor de bestuurder van de motor.

Hulpverlening

Hulpverlening in Nederland (buiten de woonplaats) en Europa is standaard meeverzekerd. De uitgebreide pechdekking is van toepassing bij (beperkt) casco en zelfs voor motoren tot en met 10 jaar oud met uitsluitend WA-dekking. Hulp wordt verleend door de Europeesche Hulplijn.

Rechtsbijstand motorrijtuigen

Je wordt aangereden door een ander en deze werkt niet mee met het juist afhandelen van de schade en je moet er steeds weer achteraan. Dit betekend veel gedoe waar je niet op zit te wachten. Een jurist kan je dan helpen bij het verhalen van je schade. Daarnaast is er ook dekking voor geschillen bij bijvoorbeeld de aan- of verkoop van je motor, bij onenigheid over de reparatie of bij problemen in het buitenland. Deze verzekering kan alleen op 1 motorrijtuig worden afgesloten en is dan ook alleen voor deze geldig.

Verkeersrechtsbijstand

Je wordt aangereden door een auto. Het verhalen van letselschade kan jaren duren. Vaak heb je niet de kennis en kracht om na of tijdens je herstelperiode hier mee bezig te houden. Hier is de verkeersrechtsbijstandsverzekering een uitkomst. Bij deze verzekering zijn alle gezinsleden die deelnemen aan het verkeer (of dit nu in de auto, op de motor, als voetganger, fietser of in het openbaar vervoer) verzekerd. Een jurist zal dan bijstaan in het verhalen van de schade. Alle voertuigen zijn dan in 1x verzekerd en het maakt dan niet uit met welk voertuig er schade ontstaat.

Helm, kleding en schoenen

Bij elke dekking kunnen helm, kleding en schoenen worden meeverzekerd.

Schade en nu?

Neem contact met ons op en Wij helpen je verder. Welke actie ondernomen moet worden, ligt aan verschillende factoren; welke dekking; hoe hoog is het schadebedrag; hoe groot is de schade. Soms is een expert nodig. Dit regelen wij dan.

Heb je schade buiten kantoortijden of moet de auto worden afgesleept, bel dan met onze SOS service. Het hulpnummer staat op de groene kaart.

Hoe komt de premie tot stand?

De premie is afhankelijk van verschillende factoren, namelijk;

 • Soort dekking
 • Vermogen van de motor
 • Cataloguswaarde van de motor
 • Aantal schadevrije jaren
 • Postcode gebied
 • Leeftijd

Veelgestelde vragen

Mijn auto is ook bij jullie verzekerd heb ik dan ook extra korting?

Ja, als de auto bij ons verzekerd is krijg je korting.

Als ik in de winter niet op de motor rijd, moet ik dan wel het hele jaar premie betalen?

Je moet wel het hele jaar premie betalen, maar je kan wel korting op de premie krijgen met de zomertijdkorting of winterstopkorting.

 • Zomertijdkorting: Dekking tijdens de officiële zomertijd
 • Winsterstopkorting: Dekking van 1 maart tot 1 december

Wat is Roy-Data?

Roy-Data is een database waarin alle schadevrije jaren staan. Verzekeraars gebruiken deze data voor de nieuwe verzekering.

Hoe kan ik mijn motor verzekeren?

Dit kan op verschillende manieren. Zoals jij wenst; telefonisch, per e-mail, zelf doorgeven via de website of via de chat.

Hoe kan ik een motorwijziging doorgeven

Dit kun je op verschillende manieren doorgeven; telefoon, e-mail en chat.

Altijd goed advies...

 • Open ma t/m vrij 8:30 - 17:00
 • Advies via chat en telefoon
 • Direct afsluiten via onze website
 • Persoonlijk advies op ons kantoor

Bezoek

Stationsweg 3E
9726 AC Groningen

Postbus 8211
9702 KE Groningen

Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.