Wij Verzekeren

Kampeerautoverzekering

Je kampeerauto staat voor je vrijheid. Of je nou rondtrekt of ergens langer wilt blijven staan: je geniet van elk moment. Dan wil je geen gedoe bij schade, maar gewoon een goede Kampeerautoverzekering.

Wij staan daarom voor je klaar met hulpverlening bij schade onderweg. Bij ons kies je zelf welke dekking bij je past en betaal je alleen de zaken die je verzekert.

Daarom WIJ Kampeerautoverzekering

 • Hulpverlening is meeverzekerd
 • Deskundig advies door Wij
 • Particulier verhuur onder voorwaarden mogelijk

Wat kan je gebeuren?

 • In de Alpen kom je terecht in een hagelbui met hagelstenen zo groot als pingpongballen
 • Tijdens een dag shoppen in een stadje is er ingebroken in je kampeerauto
 • Steenslag beschadigt je voorruit
 • Je neemt de bocht te krap en ramt een tegenligger.

Wat is gedekt?

Drie basisdekkingen:

 • WA (wettelijke aansprakelijkheid) is verplicht. Alleen schade die jij met je kampeerauto aan andere voertuigen en/of personen toebrengt, wordt vergoed. Rijden met aanhangwagen of boottrailer is verzekerd. Schade aan de eigen kampeerauto wordt niet vergoed
 • WA + beperkt casco (WA plus) dekt, brand-, hagel-, storm-, diefstal- en ruitschade (en alles uit de WA-verzekering). De schade aan de kampeerauto, die jezelf veroorzaakt, wordt niet vergoed
 • WA + volledig casco (allrisk) vergoedt alles wat onder WA + beperkt casco valt, inclusief de schade aan je eigen kampeerauto. Dus ook wanneer deze schade jouw eigen schuld is.

Naast deze drie basis dekkingen zijn er uitbreidingen mogelijk met de volgende dekkingen:

Drie jaar nieuwwaarde

Alleen mogelijk bij volledig casco. Standaard is voor drie jaar nieuwwaarde (uitgaande van het bouwjaar) meeverzekerd. Dit kan worden uitgebreid naar vijf jaar als je de eerste eigenaar bent en de kampeerauto niet ouder is dan drie jaar.

Drie jaar aankoopgarantie

Alleen mogelijk bij volledig cascodekking. De eerste drie jaar na aankoop is de aankoopwaarde (in plaats van de dagwaarde) de gegarandeerde waarde bij total-loss of diefstal van de kampeerauto.

Hulpverlening

Bij de kampeerautoverzekering ben je standaard verzekerd van deskundige hulp in binnen- en buitenland. De hulplijn van de Europeesche is 24/7 bereikbaar. Zo krijg je snel hulp bij pech en schade aan de kampeerauto. Bel bij schade met 00 31 20 6515 777.

Ongevallenverzekering voor inzittenden

Een verzekering voor zowel de bestuurder als de inzittenden van de kampeerauto. Bij een ongeval (ongeacht wie hier schuldig aan is) wordt uitgekeerd als een passagier invalide raakt of overlijdt. Verschillende verzekerde bedragen mogelijk.

Schade voor inzittenden

Deze verzekering is uitgebreider dan de ongevallenverzekering voor inzittenden. Uitkering bij zowel letselschade als schade aan de bagage en/of kleding. Bij letselschade hoeft er niet perse sprake te zijn van invaliditeit of overlijden, er zal ook een uitkering zijn voor misgelopen loon of hulp in de huishouding.

Rechtsbijstand motorrijtuigen

Iemand rijdt je aan, maar werkt niet mee met de schadeafhandeling. Op zoveel gedoe zit je niet te wachten. Een jurist helpt je om je schade te verhalen. Ook is er dekking voor: aan- en verkoop, conflict over reparatie en problemen in het buitenland. Deze verzekering wordt op één motorrijtuig afgesloten en is dan ook alleen voor deze geldig.

Verkeersrechtsbijstand

Je kampeerauto wordt aangereden door een auto. Je wil de schade wel verhalen, maar weet niet hoe. De verkeersrechtsbijstandsverzekering zorgt voor een jurist die je helpt. Deze verzekering dekt al je gezinsleden overal in het verkeer (lopend, rijdend en in het OV) in alle voertuigen.

Inboedel van de kampeerauto

Mee te verzekeren op beperkt casco en volledig casco. Hieronder vallen losse spullen en de inboedel (reservewiel, gasflessen, antenne, fietsenrek, satellietschotels en zonnepanelen).

(Zonne-) Luifel

Deze kun je extra meeverzekeren op de beperkt casco en volledig casco dekking. Deze dient wel gemonteerd te zijn aan de kampeerauto. Wel heb je gelijk een dekking tegen alle van buitenkomende onheilen en de eerste 36 maanden op basis van de nieuwwaarde.

Schade en nu?

 

Voor dringende hulp bel je met het 24-uurs noodnummer van de Europeesche +31 (0)20 – 651 57 77. Voor kleine schade neem je contact op met Wij Verzekeren.

Hoe komt de premie tot stand?

De premie wordt gebaseerd op:

 • Soort dekking
 • Gewicht van de kampeerauto
 • Dag- of Cataloguswaarde van de kampeerauto
 • Aantal schadevrije jaren,

Veelgestelde vragen

Heb ik een eigen risico?

Dit verschilt per dekking. WA kent geen eigen risico. Bij beperkt en volledig casco hangt het eigen risico af van welke verzekering je kiest. Wij informeren je graag over de mogelijkheden.

Kan ik mijn kampeerauto verhuren?

Dit mag onder de volgende voorwaarden:

 • De kampeerauto wordt uitsluitend verhuurd voor recreatief gebruik van particulier tot particulier
 • Het primaire doel van de kampeerauto is persoonlijk recreatief gebruik (en niet verhuur)
 • De kampeerauto wordt maximaal drie maanden per kalenderjaar aan maximaal drie verschillende huurders verhuurd, zonder winstoogmerk
 • Binnen de gezinshuishouding is slechts één kampeerauto in het bezit
 • Voor activiteiten rondom de verhuur van de kampeerauto bestaat geen inschrijving bij de Kamer van Koophandel
 • De kampeerauto wordt niet actief of via bemiddelingsbedrijven te huur aangeboden.

Ik heb ook mijn auto bij jullie verzekerd. Telt dit nog mee in de korting?

Als je een autoverzekering hebt dan is het mogelijk om korting te krijgen op de Kampeerautoverzekering.

Hoe kan ik een kampeerautowijziging doorgeven?

Wijzigingen geef je door via de telefoon, e-mail, of de chat. Buiten kantooruren kan je dit via de mail doorgeven. Vermeld hierbij ook je telefoonnummer zodat Wij de volgende dag contact kunnen opnemen.

Altijd goed advies...

 • Open ma t/m vrij 8:30 - 17:00
 • Advies via chat en telefoon
 • Direct afsluiten via onze website
 • Persoonlijk advies op ons kantoor

Bezoek

Stationsweg 3E
9726 AC Groningen

Postbus 8211
9702 KE Groningen

Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.