Wij Verzekeren

Aansprakelijkheid voor werkgever en zzp

Aansprakelijkheid, jij bent verantwoordelijk voor schade van en door je werknemers. Maar hoe zit het met de aansprakelijkheid bij bedrijfsuitjes? Als je personeel op weg is naar een klant? En bij een ongeluk op weg naar het werk? De Aansprakelijkheidsverzekering Bedrijven (AVB) is het antwoord.

Daarom WIJ aansprakelijkheidsverzekering

 • Analyse van je aansprakelijkheidsrisico’s
 • Samenwerking met alle grote verzekeraars in Nederland
 • Specialistisch risico? Wij kennen de verzekeringsspecialist op dit vakgebied
 • Bezoek bij ons op kantoor is mogelijk, of onze buitendienstadviseur komt langs

Wat kan je gebeuren?

 • Een medewerker krijgt op weg naar een klant een éénzijdig ongeval en loopt blijvend letsel op
 • Tijdens een bedrijfsfeestje kneust je werknemer zijn rib als hij van de rodeostier valt
 • Jan moet een leiding installeren bij een klant en tikt per ongeluk de dure flatscreen van de muur af
 • Tijdens een bouwklus laat een medewerker een steen vallen op de vinger van een collega, die nu een deel van zijn vinger moet missen

Wat is gedekt?

Een aansprakelijkheidsverzekering beschermt een werkgever of zelfstandige tegen de financiële gevolgen van aansprakelijkheid.

De schade die jij, je medewerker en/of je producten veroorzaakt, worden betaald. Ook als de medewerker een uitzendkracht, stagiair of vrijwilliger is.

Op een specifieke polis voor zelfstandigen is een uitzendkracht, stagiair of vrijwilliger niet altijd standaard meeverzekerd. De AVB-dekking voorkomt dat het bedrijfsvermogen wordt aangetast bij een mogelijke claim van een derde (of van een werknemer) en dat daardoor de continuïteit van het bedrijf in gevaar komt.

Mogelijke uitbreidingen op de standaard AVB-dekking zijn polissen die het risico in het verkeer van jouw werknemers dekken. Deze zijn vaak uitgesloten in een standaard AVB dekking. Een voorbeeld hiervan is de WEGAS-dekking. Wanneer jouw personeel met de auto of op de fiets de weg op gaat voor werkzaamheden, dan kun je hier niet zonder.

Wat te doen bij schade?

Krijgt je een schadeclaim dan neem je contact op met Wij Verzekeren. Ons doel is om de claim zo snel en goed mogelijk af te handelen, met een positief resultaat.

Hoe komt de prijs tot stand?

De premiehoogte voor een AVB-polis hangt af van hoeveel werknemers je hebt, de omzet en je dagelijkse werkzaamheden. Wij maken graag een gerichte offerte voor je. Neem daarvoor contact op met Wij Verzekeren.

Veelgestelde vragen

Mijn werknemer krijgt een auto-ongeluk op weg naar een klant. Is dit standaard gedekt op mijn aansprakelijkheidsverzekering bedrijven?

Nee, een AVB sluit standaard schade met motorrijtuigen uit. Hiervoor dien je een aparte module (vaak niet standaard) of een losse verzekering verkeerschade verzekering voor werknemers of een WEGAS-dekking af te sluiten.

Is onze heftruck meegedekt op de AVB-polis?

Nee, ook dit valt onder het motorrijtuigenrisico. Hiervoor dient u minimaal een WA dekking landmaterieel af te sluiten.

Onze bedrijfsuitjes zijn in het weekend en op eigen op risico. Hiervoor ben ik als werkgever toch niet aansprakelijk?

Dat is niet juist. Ook tijdens bedrijfsuitjes is de werkgever aansprakelijk voor opgelopen letsel of andere schade van of aan werknemers.

Ik maak als zzp’er regelmatig gebruik van een stagiair. Is deze standaard mee gedekt op mijn AVB-polis?

Stagiairs vallen niet standaard binnen de polisdekking, je kan ze wel meeverzekeren. Neem daarom contact op om de mogelijkheden te bekijken.

Ik ga nieuwe werkzaamheden verrichten, zijn die ook gedekt?

Een wijziging in werkzaamheden is bijvoorbeeld een timmerman die ook gaat dakdekken. Dat verandert het risico en moet gemeld worden aan de tussenpersoon en verzekeraar. Anders loop je het risico dat schade niet onder de dekking valt.

Altijd goed advies...

 • Open ma t/m vrij 8:30 - 17:00
 • Advies via chat en telefoon
 • Direct afsluiten via onze website
 • Persoonlijk advies op ons kantoor

Bezoek

Stationsweg 3E
9726 AC Groningen

Postbus 8211
9702 KE Groningen

Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.